Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ψετατα απο κυβερνητικους, εκφραστες της επισημης εκδοχης του stress test ! η αντιπολιτευση το εχει βουλωμενο ! τα ΜΜΕ τον χαβα τους ! - "ζητω που θα καεις" (κι αλλο !), μαλακα μου !

Δεν ειναι οπως τα λενε οι κυβερνητικοι με την ανοχη της αντιπολιτευσης και την προπαγανδα των ΜΜΕ. Ειναι οπως στο "κιταπι" της ΕΚΤ αναγραφεται !

...στην περίπτωση των αποτελεσμάτων του τεστ αντοχής των τραπεζών δεν πρόκειται για άποψη, όπου ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του. Πρόκειται για αναμφισβήτητο γεγονός. Τα αποτελεσματα του τεστ αντοχής που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 26/10 στην Φρανκφούρτη από την ΕΚΤ, έδειξαν ότι 24 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν, παρουσιάζοντας έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 25 δις ευρώ. Ανάμεσα σ' αυτές τις τράπεζες είναι 3 από την Ελλάδα (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) και 3 από την Κύπρο (Κεντρική Συνεταιριστική, Ελληνική, Κύπρου).  
Οι τρεις εγχώριες τράπεζες της Ελλάδας βρέθηκαν με έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 8,72 δις ευρώ και η ΕΚΤ ζητά επειγόντως την ανακεφαλαιοποίηση τουλάχιστον της Eurobank και της Εθνικής. Συνολική αξία ανακεφαλαιοποίησης τουλάχιστον 8 δις ευρώ. Αν σ' αυτήν συνυπολογίσουμε την καθίζηση που έχουν υποστεί και λόγω κερδοσκοπίας χρηματιστηρίου, τότε η ανακεφαλαίοποίηση που θα απαιτηθεί υπερβαίνει κατά πολύ τα 11 δις ευρώ που υποτίθεται ότι υπάρχουν ακόμη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
Αυτό που πρέπει να κατανοήσει ο καθενας είναι ότι η έκθεση αναφέρεται σε άσκηση αντοχής τραπεζών. Εαν δούμε τον πίνακα που εμφανίζεται στην σελίδα 10 της έκθεσης, θα δούμε ότι έχουμε την στήλη Capital shortfall (κεφαλαιακά ελλείμματα), όπου εάν κάνει κανείς την πρόσθεση, βρίσκει ότι το σύνολο των τριών εγχώριων τραπεζών έχουν έλλειμμα 8.72 δισεκατομμύρια και ότι το σύνολο όλων των τραπεζών στον πίνακα έχουν 24,62 δισεκατομμύρια έλλειμμα. Αυτό σημαίνει, ότι το 35,4% του ελλείμματος ολόκληρου του τραπεζικού τομέα της Ε.Ε. το έχουν οι εγχώριες τράπεζες στην Ελλάδα.  
Είναι ξεκάθαρο, ότι οι τράπεζες έχουν τρομακτικά ελλείμματα. Κανένας όμως δεν κάνει την προφανή ερώτηση που θα έκανε ο κάθε νοικοκύρης που ανακαλύπτει ότι έχει έλλειμμα στα οικονομικά του: ΠΩΣ δημιουργήθηκαν αυτά τα ελλείμματα; ΠΟΙΟΣ διαχειρίστηκε την κατάσταση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν;
Αντ' αυτών, αυτό που προωθείται ήδη, είναι η ανακοίνωση στους πολίτες 
της χώρας, ότι αυτά τα ελλείμματα πρέπει κάπως να πληρωθούν
ειτε με Bail in (κούρεμα καταθέσεων) ειτε με φορολόγηση μέχρι θανάτου 
ειτε με ξεπουλημα των πάντων ειτε με ολα αυτα μαζι.
-Μα κανεις δεν θα βρεθει να...
-Κανεις !
-Γιατι ?
...γιατί πολύ απλά κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το καθεστώς και τις τράπεζες
για διαφορους/διαφορετικους λογους !

και να ο κινδυνος για τον λαο:
Ε, αφού δεν το αμφισβητεί ούτε η αντιπολίτευση, έτσι όπως τα λέει η κυβέρνηση θα είναι...
οσο για τα ΜΜΕ, πολυ λιγοι ειναι εκεινοι που μπορουν να καταλαβουν
ειτε βρισκονται μεσα σ΄αυτα ειτε εξω !!! (τρια θαυμαστικα).

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ STRESS TEST !

...συνεχιζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου